+31 (0)71-4017246

Nieuws Header

Datum toegevoegd: 12/10/2018 Dolphicam2 Introductiedag

Datum toegevoegd: 03/05/2017 Bezoek de Moulding Expo in Stuttgart

Breng samen met ons een bezoek aan Rampf Tooling!

De beurs start op 30 mei en loopt tot en met 2 juli 2017. Neem contact met ons op voor vrijkaartjes! Mail uw gegevens naar: info@scabro.com

Datum toegevoegd: 28/02/2017 JEC 2017 start over 2 weken

Het Scabro team is alle dagen aanwezig op de belangrijkste beurs voor composieten: het JEC in Parijs. Wij staan verspreid bij verschillende van onze leveranciers; Rampf Tooling, Resoltech, Composites Evolution, Heatcon, SHD Prepregs, Hexcel, Solvay Proces Materials, Unique Textiles, SuperSap, Amorim, Sulzer Mixpac en LORD.

Bel ons voor goed gesprek, een drankje, of beiden.

Jaap: +31630573776   I   Rob: +31654271929   I  Chris: +31623420516   I   Frank: +31653222800 

Datum toegevoegd: 04/02/2017 Nieuwe partners: Rampf Tooling Solutions en Scabro BV

Rampf Tooling Solutions (Grafenberg, Duitsland) is s' werelds grootste producent van modelplaten (RAKU-TOOL) voor styling, modelbouw en gereedschappen. We zijn dan ook zeer verheugd over de samenwerking die wij sinds januari van dit jaar zijn aangegaan en die ons de mogelijkheid geeft het complete programma van modelpasta's, polyurethaan en epoxyharsen, gelcoats, lamineerharsen en op maat gegoten tooling blocks in de Benelux te leveren.

Tot 2017 werden deze materialen in de Benelux verdeeld door het Belgische MCTechnics en we willen Belgische klanten bij deze direct geruststellen: de opgebouwde relatie en de ervaring en kennis van de RAKU-TOOL range gaat niet verloren; MCTechnics blijft als partner van Scabro de  RAMPF materialen promoten, advies geven en zorg dragen voor soepele leveringen aan Belgische klanten.

Speciaal voor de distributie van deze RAKU-TOOL producten hebben wij een extra magazijn ingericht, drie collega's voor training naar Grafenberg gestuurd, en alle productinformatie op onze website geplaatst. Op de achtergrond wordt momenteel nog gewerkt aan een nieuwe demonstratieruimte (mei 2017) en aan de mogelijkheid voor u om op onze site in te loggen en prijzen en voorraden in te zien (medio maart 2017).

Geïnteresseerd geraakt in ons RAKU-TOOL programma? Kom in contact met onze specialisten!

Datum toegevoegd: 09/01/2017 Inspectie oplossing: Dolphicam

De onstuitbare opmars van composieten in de automotive sector, met name koolstofvezel composieten, brengt allerlei nieuwe uitdagingen met zich mee. Zo is het inspecteren van een schade voor en na de reparatie niet eenvoudig. Al decennia lang is het inspecteren met ultrasoon geluid een succesvolle maar ingewikkelde methode gebleken om ‘door het materiaal’ heen te kijken. Dit is nodig omdat bij een composiet onderdeel, de meeste schade na een impact onder het oppervlak zit. Dit zijn vaak delaminaties tussen weefsellagen in of het inscheuren van de hars waar de weefsels mee omgeven zijn.

Zulke schades zijn vaak niet zichtbaar en dus nauwelijks te inspecteren met het blote oog. Ook na het repareren is ultrasone nacontrole van belang om te zien of de reparatie nauwkeurig en kwalitatief goed is uitgevoerd.

De Dolphicam software creëert diverse beelden op een laptop zoals; A-scan, B-scan en C-scan met een zeer hoge kwaliteit. Het contactvlak van de scanner is zo gemaakt, dat het zonder contactvloeistof kan worden gebruikt op gespoten of glimmende oppervlakken. Dit bevorderd het gebruiksgemak enorm. 

Lees meer..

Datum toegevoegd: 08/01/2017 Heatcon en Scabro tekenen contract

Heatcon, de wereldwijde leider op het gebied van hotbonders met een marktaandeel van 50% heeft een exclusieve leverovereenkomst Scabro gesloten. Dit stelt ons in staat om samen met Heatcon een nieuw tijdperk in te gaan dat vol verwachtigen staat van ontwikkelingen op het gebied van toepassingen van koolstofvezel in de dragende delen van personenauto's. 

Nu de BMW's i3 over s'herensweg zoeft en FORD een nieuwe fabriek laat bouwen die toegespitst is op autoproductie met moderne materialen is het logische gevolg dat steeds meer autoschade herstelbedrijven zich klaar maken voor het repareren van koolstof-epoxy onderdelen. Heatcon hotbonders zorgen voor een gecontroleerde warmtebehandling van de reparatie en zijn qua betrouwbaarheid en diversificatie de benchmark van de industrie.

Met de kenniscombinatie van structureel repararen en schade-detectie die Scabro heeft kan Heatcon samen met Scabro de West-Europese autoschade herstel branche optimaal bedienen op het gebied van trainingen, certificeringen voor het professioneel repareren van composietschades. Opleidingsinstituten waar getraind wordt met Heatcon hotbonders zijn: Earth & Flight Composites, KLM, CEC & Carbonherstel.

Datum toegevoegd: 01/01/2017 Bio-epoxy prepregs

In samenwerking met Composites Evolution kunnen wij naast vlas/PP en vlas/PFA nu ook vlas/bio-epoxy prepregs aanbieden.

Waar voor de verwerking van een vlas/PFA en vlas/PP de matrix onder druk moet gaan vloeien bij 180C, is de vlas/bio-prepreg een thermohardend systeem dat gecured kan worden op slechts 80C. De stijfheid van de bio-epoxy prepreg is vele malen hoger vergeleken met de PLA en PP variant, maar het groene gedeelte is minder, namelijk 75%. Dat zit zo:

De Ecopreg vlas/PP is 100% recyclebaar
De Ecopreg vlas/PFA prepreg is 100% biologisch afbreekbaar
-> Beiden zijn 100% bio-sourced.

De vlas/bio-epoxy is minder goed recyclebaar of afbreekbaar maar bevat voor een hightech materiaal een heel respectabele 75% bio-sourced grondstoffen. (de gebruikte vlasvezel 100% en de bio -epoxy DF260 50%).

Overigens kunnen wij ook PFA prepregs leveren met glas en koolstof als matrix.

Datum toegevoegd: 13/11/2016 InMotion: extreem elektrisch racen

Met haar ambitieuze doel wist studententeam InMotion, de aandacht van Scabro te trekken; in 2019 de 24 uur van Le Mans volbrengen. InMotion werkt naar eigen zeggen aan de auto van toekomst, de snelste race auto ter wereld, de IM01. Scabro is er trots op dat InMotion voor diverse structurele materialen vertrouwd op de kennis en expertise van Scabro. Op het plaatje rechts 3 InMotion teamleden en 3 Scabro mannen: Chris, Rob en Jaap

Scabro heeft het genoegen om bij te mogen dragen aan een dergelijke studententeam als InMotion waar onderzoek, discipline en ambitie hand in hand gaan. De wagen is gebouwd met behulp van Scabro processing materials, epoxy harsen en CoreCork kernmaterialen.

Datum toegevoegd: 28/12/2015 SuperSap bio-epoxies in de Benelux leverbaar

SuperSap bio epoxies

Sinds eind 2015 is Scabro de vaste, voorraadhoudende handelspartner in de Benelux voor Entropy's SuperSap bio-epoxies. Deze Amerikaanse bio-epoxie

fabrikant is sinds enkele jaren  hard op weg een begrip te worden voor de vele wereldwijde milieubewuste epoxyverkers. Zo is hun bekende SuperSap 100 de eerste bio-epoxy die het USDA BioPreferredSM-label mag dragen.

Enkele vooruitstrevende composietverwerkers in Nederland hebben de laatste tijd ervaringen opgedaan met deze SuperSap systemen, en mede door de postieve ervaringen die trots geuit werden, is besloten de banden verder aan te halen en de voorraad in Nederland te verhogen.

Focus:
De SuperSap CLR is een allround epoxyhars waarmee gelamineerd en geïnjecteerd kan worden. De verwerkingstijd en mechanische eigenschappen zijn in te stellen door gebruik te maken van verschillende verharders, die reactieve diluenten bevatten waardoor de viscositeit, uithardingstijd en flexibiliteit kunnen worden aangepast naar klant specifieke wensen. Het syteem heeft een hoog bio-gehalte, is makkelijk verwerkbaar, transparant, en UV stabiel. Het heeft zich ruim bewezen in diverse toepassingen varierend van kite-boards en surfplanken tot structurele onderdelen.

Verwacht: Q2 2016:

SuperSap One: Een doorontwikkelde variant van de bekende SuperSap 100: geschikt voor composieten, als coating en te gebruiken als lijm.De One heeft het hoogste bio-gehalte en heeft verbeterde impregnatie en ontluchtingseigenschappen. Daarnaast zijn 2 ingrediënten vervangen door alternatieven die zo een nog veiliger product voor de verwerker oplevert.

Datum toegevoegd: 17/09/2015 Cytec investeerd in kitting.

Cytec Opens Kitting Facility Dedicated to the Manufacture of Custom-built Process Materials Kits. 

Cytec Industries Inc. (CYT) announces the opening of a new kitting facility based in Toulouse, France, adjacent to its existing Process Materials site. This opening is a key milestone for Cytec in its strategy to bring manufacturing capabilities for value added products and services closer to its Europe based customers. This facility has the capacity needed for the manufacture of large vacuum bagging consumable kits for applications such as aircraft wings or wind turbine blades. Local manufacturing capabilities added to our long standing expertise in consultancy and design of complex kits and shaped bags will enable Cytec to meet growing customer requirements in Europe.

Kitting brings great benefits to part manufacturers such as:

  • Reduced labor cost, total production time and waste
  • Improved process control and therefore part quality and repeatability

This ensures that our customers can focus on their core task and competencies.

Cytec Process Materials already offers its kitting service out of its sites in Keighley, UK, Santa Fe Springs and Sumner, USA and Mondovi, Italy.

Shane Fleming, Cytec’s President, Chairman and CEO said: “This is an exciting time for Cytec. Over the past few years, we have been re-shaping our portfolio of businesses and focusing on growing the materials segments, which comprise two-thirds of Cytec’s global revenues. The investment in this facility is a perfect complement to our legacy business where we have supplied structural materials to the aerospace market for almost 50 years.”

William Avrin, Cytec’s Vice-President for Business development added: “This opening marks a fundamental part of our strategy in Process Materials - to understand where we can add value to the Aerospace market. And this facility does just that: we have developed tailor-made process material consumable kit sets that dramatically reduce the total cost of manufacture for our customers.”

Cytec provides advanced composite and process materials for aerospace, automotive, wind energy, motorsport, marine, mass transportation and other demanding applications. Our focus on technology and application expertise allows customers to adopt more efficient manufacturing approaches. Our product portfolio supports the end-to-end manufacturing of composite parts and includes tooling, fiber, prepregs, resin systems, vacuum bagging, adhesives and surfacing films.