+31 (0)71-4017246

Dolphicam2 ultrasoon schadedetectie

Dolphicam2 Ultrasoon schadedetectie

Het Noorse Dolphitech heeft de opvolger van de Dolphicam gelanceerd: de langverwachte Dolphicam 2; deze vernieuwde ultrasoon handscanner kan niet alleen door koolstofvezel laminaat "kijken", het is nu ook mogelijk schades te detecteren door glasvezellaminaat, staal, RVS en titanium. De Dolphicam 1 is inmiddels door Boeing gecertificeerd en staat in het Boeing SRM als geschikt opsporingsapparaat. Ook Airbus heeft positieve resultaten gerapporteerd. We verwachten van beide vliegtuigfabrikanten een snelle certificering voor de Dolphicam2.

Introductiedag Dolphicam2. Op 14 november organiseert Scabro samen met Dacon Nederland een geheel verzorgde introductiedag in Noordwijk. De dag bevat onder andere presentaties van schade-experts Bert Groenewoud en Pieter Troost, demo's met de Dolphicam2 en uitleg van de nieuwe functionaliteiten van de Dolphicam2 door Thomas Berg de Jose, Sales Manager van Dolphitec. Lunch en borrel zijn inbegrepen. Klik op de link voor meer informatie over de Dolphicam2 Introductiedag.
Schrijf u snel in, het aantal plaatsen is beperkt. Aanmelden kan door een mail te sturen naar: inschrijven@daconbv.nl.

Ga naar de productpagina van Dolphicam2


Sealer Mikon 399 MC sluit ieder poreus oppervlak - bestand tot 450°C

Mikon 399 MC - sealer voor modelling en tooling boards

Münch Chemie's Mikon 399 sealer is een één komponent luchtdrogende sealer die met een doek in het oppervlak van een poreuze ondergrond wordt gewreven. Met het aanbrengen van slechts 2 lagen ontstaat er een gesloten oppervlak dat tegen extreme temperaturen bestand is. Ondanks de geringe laagdikte van >1mu zijn alle poriën volledig gesloten. Laagdikte van Toepassingen zijn het sealen van modellen en mallen van diverse materialen zoals RAKU-TOOL polyurethaan of epoxyboards, en mdf om zodoende de mal gereed te maken voor afvormen of voor de productie van bijvoorbeeld prepregs.

"Kostenbesparend en zeer eenvoudig te verwerken”, concludeert mallenbouw-adviseur Rob Luijten naar aanleiding van de positieve feedback van de eerste klanten die het getest hebben. Mikon 399 MC is het nieuwste innovatieve product uit de mallenbouw en composieten range van Münch Chemie.

Ga naar de productpagina van Mikon 399Tooling board opent nieuwe dimensies voor de gieterijbranche.

RAKU-TOOL® WB-1258 extreem slijtvast 

RAMPF Tooling Solutions presenteerd de nieuwe, zeer slijtvaste RAKU-TOOL® WB-1258 polyurethaan board voor gieterijen.
“De nieuwe RAKU-TOOL® WB-1258 opent compleet nieuwe dimensies voor gieterij-modelshops,” aldus Heinz Horbanski, Managing Director van RAMPF Tooling Solutions. “Tot nu toe kon deze mate van slijtvastheid alleen verkregen worden door vloeibare systemen, welke veel hogere verwerkingskosten met zich meebrengen.”

Ga naar de productpagina van WB 1258Kristalheldere, UV-bestendige epoxyharsen

Met de UV-bestendige epoxies uit het programma van het Franse Resoltech biedt Scabro een complete range gelcoats, topcoats, lamineerharsen en gietharsen.

Alhoewel industriele epoxies verkleuren als gevolg van blootstelling aan de zon, verminderen hun eigenschappen amper. Toch geeft de bruinige kleur die al na een paar weken ontstaat een verweerde indruk aan het product. Omdat klanten van epoxy/carbon producten ook na enkele jaren van gebruik dezelfde frisse uitstraling van een fonkelnieuw product wensen, heeft Resoltech een aantal speciale epoxies ontwikkeld die kunnen worden ingezet als topcoat, gelcoat, lamineerhars of giethars.

WWA/WWB4

WWA/WWB4
Kristalheldere giethars, met een variabele mengverhouding: Hoe meer verharder des te langzamer de WWA zal reageren en des te slagvaster hij zal worden. De langzaamste verhouding geeft de mogelijkheid om massieve blokken te gieten.

1070S
Te gebruiken als composiethars en gelcoat. Gemakkelijk te gieten en te kwasten met een zeer goede UV bestendigheid.

1070ECO
Bio-variant van de 1070S gelcoat, bestaande voor 37% uit hernieuwbare grondstoffen. Geschikt als topcoat en gelcoat.

Ga naar de productpagina van UV bestendige epoxieharsen


Dolphicam - schade in composieten detecteren

De onstuitbare opmars van composieten in de automotive sector, met name koolstofvezel composieten, brengt allerlei nieuwe uitdagingen met zich mee. Zo is het inspecteren van een schade voor en na de reparatie niet eenvoudig. Al decennia lang is het inspecteren met ultrasoon geluid een succesvolle maar ingewikkelde methode gebleken om ‘door het materiaal’ heen te kijken. Dit is nodig omdat bij een composiet onderdeel, de meeste schade na een impact onder het oppervlak zit. Dit zijn vaak delaminaties tussen weefsellagen in of het inscheuren van de hars waar de weefsels mee omgeven zijn.

Zulke schades zijn vaak niet zichtbaar en dus nauwelijks te inspecteren met het blote oog. Ook na het repareren is ultrasone nacontrole van belang om te zien of de reparatie nauwkeurig en kwalitatief goed is uitgevoerd.

De Dolphicam software creëert diverse beelden op een laptop zoals; A-scan, B-scan en C-scan met een zeer hoge kwaliteit. Het contactvlak van de scanner is zo gemaakt, dat het zonder contactvloeistof kan worden gebruikt op gespoten of glimmende oppervlakken. Dit bevorderd het gebruiksgemak enorm.

Het systeem Dolphicam® is onder andere het officiële inspectie apparaat voor de Noorse luchtmacht, Airbus,Boeing, GE, Audi, Lamborghini, BMW, Volkswagen en GM.

Het samenwerkingsverband wil de Dolphicam gaan inzetten onder andere in de automotive schadeherstel branche gaan inzetten. Er worden met regelmaat workshops en demonstraties worden aangekondigd via de CEC mediakanalen LinkedIn, Twitter, Facebook en de reguliere websites www.cecnl.nl, www.scabro.com en www.carbonherstel.nl


Super Sap One - speciaal geformuleerd met behulp van milieuvriendelijke ingrediënten.

SuperSap is een epoxysysteem dat u kunt helpen om uw composietmaterialen milieuvriendelijker te maken: minimaliseer de carbon-footprint en verminder de energiebelasting. De SuperSap One draagt bij aan een duurzame en eco-vriendelijke manier van produceren. Het systeem kan prima worden gebruikt in combinatie met natuurlijke vezels als vlas, jute, of basalt.

SuperSap One is USDA BioPreferred.

Ga naar de productpagina van SuperSap One


Raku-Tool SB-0351: Produceren van modellen en proefmallen met een fijner oppervlak en hogere stijfheid

 


Raku-Tool SB-0351 is  de nieuwste in ons programma lichte polyurethaan blokmaterialen.  De SB-0351 is geschikt voor de productie van zichtmodellen en mallen voor kleine series. Bij de ontwikkeling is geluisterd naar de markt en het resultaat is een zeer licht en perfect freesbaar (geen fijnstof) blokmateriaal met een hele lage oppervlakteruwheid.

Vraag nu een monster aan!

Ga naar de productpagina van Raku-Tool SB-0351


CoreCork composiet sandwichproducten

CoreCork NL10 en NL20 zijn een speciaal voor de composieten industrie ontwikkeld natuurlijk kernmateriaal op basis van kurk dat wordt gebruikt in sandwich constructies. CoreCork is geluid- en trillingdempend, rot niet en is gemakkelijk te verwerken. Het kurk komt van door Amorim beheerde eigen kurkeikbossen en is 100% duurzaam. 

Vraag nu een monster aan!

Ga naar de productpagina van CoreCork NL10


STRUCTURELE LIJM VOOR COMPOSIETEN


Lord 663 is de meest duurzame structurele lijm voor composietverbindingen die momenteel verkrijgbaar is op de markt. Gepatenteerde formule en bewezen weerstand tegen cyclische vermoeiing. LORD 663 is gemakkelijk te verwerken, heeft een open tijd van 45 minuten en is met een uur uitgehard.

Ga naar de productpagina van LORD 663

Neem contact met ons op voor een demonstratie.