+31 (0)71-4017246

Professioneel en betrouwbaar repareren.

Heatcon, de wereldwijde leider op het gebied van hotbonders met een marktaandeel van 50% is voornemens om op de JEC 2016 in Parijs een exclusieve overeenkomst te tekenen met Scabro. Dit stelt Scabro in staat om samen met Heatcon een nieuw tijdperk in te gaan dat vol verwachtigen staat van ontwikkelingen op het gebied van toepassingen van koolstofvezel in de dragende delen van personenauto's.

Nu de BMW's i3 over s'herensweg zoeft en FORD een nieuwe fabriek laat bouwen die toegespits is op autoproductie met moderne materialen is het logische gevolg dat steeds meer autoschade herstelbedrijven zich klaar maken voor het repareren van koolstof-epoxy onderdelen. Heatcon hotbonders zorgen voor een gecontroleerde warmtebehandling van de reparatie en zijn qua betrouwbaarheid en diversificatie de benchmark van de industrie.

Met de kenniscombinatie van structureel repararen en schade-detectie die Scabro heeft kan Heatcon samen met Scabro de West-Europese autoschade herstel branche optimaal bedienen op het gebied van trainingen en certificeringen voor het professioneel repareren van composietschades met een Heatcon Hotbonder. Opleidingsinstituten waar getraind wordt met Heatcon hotbonders zijn: Earth & Flight Composites, KLM, CEC & Carbonherstel.

Voor het calibreren en onderhouden van Heatcon apparatuur beschikt Scabro over een workshop op het Aeroparc te Gilze-Rijen.


HEATCON Composite Systems has been involved in the support of advanced composite repairs since 1981. For over 30 years, we’ve committed our time and product development to improving composite repair processes.

As a leading global manufacturer and supplier of aerospace composite repair equipment, we provide a full range of hot bonders, accessories, technical and training services, and materials for the repair of composite structures.

We specialize in working with Aircraft Manufacturers (OEMs), Defense Organizations, Commercial Airlines, and Maintenance Repair Organizations (MROs) by providing them with the expertise and tools to repair composite flight controls and other main aircraft parts. Our experience and knowledge allows us to continuously provide innovative solutions for the advancement of composite repair technology.

Als geregistreerde klant kunt u binnenkort voorraden en prijzen bekijken, alsmede online orders plaatsen.