+31 (0)71-4017246

  • Geen afbeelding

RESOLCOAT VI 5090 


Vinylester Gelcoat Compatible Epoxy


Omschrijving
De VI5090 is een hoog resistente gelcoat geformuleerd op vinylester basis. De belangrijkste eigenschappen zijn: een zeer hoge chemische resistentie tegen oplosmiddelen en invloeden van buitenaf (zoals bijvoorbeeld zonlicht en zeewater).

Dankzij de hoge temperatuurbestendigheid van 105°C is de VI5090 niet alleen geschikt voor het maken van mallen, maar het kan ook worden gebruikt voor de productie van prepreg onderdelen.

Wanneer de VI5090 wordt ingezet als tooling gelcoat zal deze een permanente hoge glansgraag geven zelfs na vele cycli van waxen en polijsten. Dankzij de lage dilutatie modulus wanneer deze wordt blootgesteld aan hoge temperaturen and mede dankzij de flexibele eigenschappen zal de VI5090 niet snel kraken of barsten en zullen matte delen worden voorkomen. De gelcoat wordt standaard geleverd in een transparante versie, maar vanaf 25kg kan iedere RAL kleur gemaakt worden.

Verwerking
Het is mogelijk om de VI5090 zowel te spuiten als met de hand te kwasten. Wanneer er wordt gespoten kan de gelcoat worden verdund met 5% styreen of 3% aceton. Om ieder risico op porositeit uit te sluiten adviseren wij de VI5090 te catalyseren mde Resoltech MEKP (2 - 2,5%). Zoals altijd is het verstandig om het systeem eerst te testen wanneer u deze glecoat voor het eerst gaat gebruiken.


Gegevens downloaden
Technische datasheet VI 5090 Download
Veiligheidsinformatieblad VI 5090             Download

Als geregistreerde klant kunt u binnenkort voorraden en prijzen bekijken, alsmede online orders plaatsen.