+31 (0)71-4017246

Resolcoat 7090 - Hoge Tg Epoxy gelcoat

Resolcoat 7090 epoxy gelcoat is een hoge Tg gelcoat die speciaal is geformuleerd voor de productie van mallen en structurele composiet delen die een hoge Tg en hoge bedrijfstemperatuur tot 150°C nodig hebben of waarbij een transparante bestendige coating gewenst is.

De verharders 7091 

In beide gevallen kan de gelcoat besteld worden in de transparante variant (meestal voor composiet delen) of ingekleurd (meestal voor de productie van mallen). Standaard is de 7090 transparant, wanneer u een ingekleurde variant wilt bestellen, neem dan contact met ons op.

Dit systeem is van de laatste generatie geformuleerde gelcoats die zich kenmerken door een lage viscositeit, een hoge thixotropie en een perfecte ontluchting. 

De gelcoat kan worden aangebracht met een verfroller, kwast of airless verfspuit. Het systeem is laag-allergisch en is dus prettig voor de verwerker (verminderde kans op epoxy-allergie). Het laminaat inclusief de gelcoat kan worden gelost na een lage temperatuur cure (8 uur op 50°C) voordat men begint aan de postcure.

Resolcoat 7090 is verdraagzaam (compatible) met prepregs. Prepregs kunnen worden aangebracht op de gelcoat na een kamertemperatuur cure van ca 8 uur. De prepreg zal binnen 1 week moeten worden gepostcured. De Resolcoat 7090 zal tijdens de cure van de prepreg volledig uitharden en een goede chemische hechting geven.

Verwerkingstemperatuur

De 7090 is ontwikkeld voor gebruik in warmere landen. Zelfs bij 30°C zal de gelcoat niet uitzakken op verticale vlakken. Bij lagere temperaturen (onder 21-23°C) is de gelcoat vrij dik en zal het aanbrengen van een dunne, egale, luchtbelvrije laag moeilijk zijn.

Tips: 

  • Hou de omgevingstemperatuur in de gaten en zorg zonodig voor verwarming.
  • Gebruik een kortharige kwast om voldoende kracht te kunnen zetten om zodoende de gelcoat dun te kunnen aanbrengen.
  • Overweeg om verharder 7091 te gebruiken: deze heeft een lagere viscositeit dan de 7090

Read More

Gegevens downloaden
Technische datasheet 7090 Download
Veiligheidsinformatieblad 7090             Download

Als geregistreerde klant kunt u binnenkort voorraden en prijzen bekijken, alsmede online orders plaatsen.