+31 (0)71-4017246

RAKU-TOOL EG-2103 Epoxy Gelcoat

Chemisch resistente epoxy gelcoat

Kerneigenschappen

  • Hard, maar bewerkbaar oppervlakte
  • Thixotroop, hecht goed op verticale oppervlakten
  • Weinig sedimentatie
  • Slijtvast

 

Applicatie

  • Gieterij patronen
  • Geschikt voor metaalvorming
  • Algemeen slijtvaste hulpstukken

    

     

Product Verharder Mengverhouding
(pbw)
Kleur Potlife 25°C (min) Eigenschappen Dichtheid TDS
EG-2103 EH-2903-1 100:11 Zwart 25 Droogt op kamertemperatuur, met ijzer gevuld, slijtvast, Thixotroop, hard maar bewerkbaar 2.2 Download

   Verwerkingstips

Veiligheid: draag handschoenen, veiligheidsbril, ademhalingsbescherming.

Weeg beide componenten nauwkeurig af. Meng beide componenten gedurende 1 minuut en schraap zorgvuldig langs de wand en de bodem van de mengbeker om alle hars te kunnen vermengen.

Giet de gelcoat over in een nieuw blik of emmer en meng nu nog 1 minuut. De gelcoat is het belangrijkste onderdeel van uw mal, dus voorkom mengfouten en werk zorgvuldig!

Noteer de tijd.

Breng de gelcoat aan met een kwast met zeer korte haren (0,5 - 1cm). Giet de hars niet uit het blik op de mal, maar gebruik de kwast om de gelcoat in een dunne laag aan te brengen. Kwast één richting uit en controleer op luchtbellen. Werk in segmenten van ca 0.5m².

Maak na het verstrijken van de potlife een 2e hoeveelheid EG 2103 aan. Het perfecte moment om de 2e laag gelcoat aan te brengen is wanneer het de 1e laag aan het geleren is. U kunt dit moment controleren door snel met de vingertoppen over het oppervlak te strijken; er mag geen natte gelcoat op uw vingers komen. Wanneer je echter het oppervlak zachtjes aanraakt moet de gelcoat wel plakkerig zijn; er mag hars op uw vinger worden overgedragen (handschoenen aan!!). Het geleermoment hangt af van de gekozen verharder en de bijbehorende potlife. Het geleermoment is altijd na het verstrijken van de potlife en afhankelijk van temperatuur: bij hogere temperaturen is de potlife korter.
De tweede laag gelcoat mag iets dikker zijn, u mag dan ook meer aanmaken dan de eerste keer. Breng deze tweede batch met een schone kwast haaks aan op de eerste laag. Let op dat de eerste laag niet beschadigd wordt door het aanbrengen van de tweede.

Maak na een half uur, afhankelijk van de gekozen verharder en de temperatuur een epoxy koppelingslaag aan. Deze koppelingslaag zorgt voor een betere hechting op het toekomstige laminaat en geeft meer tijd om de eerste laag van het laminaat aan te brengen. De koppelingslaag maakt u door chopped strands vermengen met de te gebruiken lamineerhars.

Er kan nu verder worden gewerkt op de natte koppelingslaag, met versterkingsvezels, of een epoxylamineerpasta.

Als geregistreerde klant kunt u binnenkort voorraden en prijzen bekijken, alsmede online orders plaatsen.