+31 (0)71-4017246

  • Vacuumvorm matrijs van SikaBlock M1050

Mallenbouw

Wij leveren de bouwmaterialen voor de constructie van stijve, sterke en maatvaste kunststof mallen. De meeste mallen worden gemaakt voor de productie van polyester of epoxy composietproducten. Dit kunnen surfplanken zijn, auto onderdelen, jachten, vleugels, meubilair.  

Model - Mal - Produkt

De stappen model-mal-product geven aan dat de mal wordt gemaakt op een model en dat het product in de mal wordt gemaakt. Om te weten aan welke eisen het model moet voldoen, is het noodzakelijk te weten welke type mal er wordt gemaakt, hoe het product wordt gemaakt, de maattoleranties en welke oppervlakteruwheid het product mag hebben.

Voor een mallenbouwer is het dus belangrijk te weten hoe er geproduceerd gaat worden in de mal. Dit bepaald namelijk de eisen voor de mal en dus ook de keuze van de materialen die nodig zijn om de mal te bouwen.

Verschillende soorten mallen - composieten

Er zijn grofweg 6 verschillende manieren om een vezelversterkte kunststof (composiet) te maken en die vragen om 6 verschillende mallen.

1 Handlamineren - Wet Lay Up. Met de kwast of roller worden vezels benat met een lamineerhars. Dit is de meest eenvoudige mal; hij is zelflossend en hoeft geen weerstand te hebben tegen druk of hoge temperaturen.

2 Vacuümbagging. Als handlamineren en vervolgens m.b.v. vacuümfolie, peel ply, en bleeder overtollige hars uit het laminaat persen. De mal moet een grote stijfheid hebben vanwege de druk die het vacuum kan uitoefenen.

3 Vacuüminfusie / Vacuüminjectie, het droge pakket vezels wordt bedekt met peel-ply, doorstroomgaas en vacuümfolie, de hars wordt door het vezelpakket gezogen m.b.v. vacuüm of geïnjecteerd m.b.v. een machine. De mal moet een vacuumdicht oppervlak hebben en een grote stijfheid.

4 Prepregging. Voorgeimpregneerde vezels worden in de mal gelegd, onder vacuum gebracht, in een autoclaaf geplaatst en onder hoge druk en temperatuur uitgehard. De eisen aan de mal zijn als bij een vacuuminfusiemal en vaak hoger. Wanneer een koolstof product wordt geproduceerd speelt de uitzettingscoëfficiënt van de mal vaak ook een rol. 

5 Compression molding. De indrukweerstand en vormvastheid van de mal is extreem. Vanwege het snel moeten kunnen opwarmen en afkoelen van de mal wordt er vaak gekozen voor aluminium, alhoewel kunststof mallen met verwarming in opkomst zijn.

6 RTM Resin Transfer Molding. Gesloten mallen systeem, de hars wordt de mal ingepompt waar het de droge vezels impregneert. De meest gangbare methode wanneer er aan beide zijden van het product hoge eisen zijn aan de oppervlaktekwaliteit en maatvoering.. 

Als geregistreerde klant kunt u binnenkort voorraden en prijzen bekijken, alsmede online orders plaatsen.